Bilutstilling på kunstgrasbana ved Førdehuset

Tour des Fjords Sogn og Fjordane

24. mai kan du gå på bilutstilling på kunstgrasbana ved Førdehuset.

Fem av byens bilforhandlarar er med som samarbeidspartnarar når Tour des Fjords kjem til Sogn og Fjordane. Dei stiller ut bilar som du kan sjå og prøvekøyre på sjølve rittdagen, og er du heldig kan du kanskje få ein billett til bilforhandlarane sitt eige VIP-område ved stadion i Førde.

Bil har vore viktig for Førde sin vekst siste 50-60 åra. Bil er viktig også i dag. Bilbransjen i Førde omsette i 2016 for ca 1,2 milliard kroner, og nesten 400 personar har sitt daglege virke knytt til dei ni nybilforhandlarane i byen. Fem av nybilforhandlarane er med som samarbeidspartnarar under Tour des Fjords.

Berge & Co, som er eldste og største bilforhandlaren i Førde, stiller med både Audi, Volkswagen og Skoda, i tillegg til nyttekøyretøy. Berge & Co har fem avdelingar i Sogn og Fjordane, samt ei avdeling i Ørsta. På rittdagen får du høve til å prøve Skoda Kodiaq, VW e-Golf og Passat GTE, Audi A3 e-tron og Volkswagen Amarok.

Autoforum er byens Ford-forhandlar. Dei har eit breitt utval av Ford-modellar, både av personbilar og nyttekøyretøy. På onsdag kan du sjå meir til Ford Mustang Convertible, den nye Ford Kuga, storbilen Ford Edge – og sjølvsagt Ford Mondeo. I tillegg stiller dei med varebil. Autoforum har også avdeling i Florø.

Biltreff forhandlar av BMW og Mitsubishi. Verksemda har hatt ein pen auke i omsetnaden over fleire år. Grunnane kan vere fleire, men at modellspekteret til BMW og Mitsubishi har falt i smak hos kresne kundar er i alle fall ein av dei. Tar du turen til bilutstillinga får du sjå Touring-utgåva av den nye BMW 5-serien, samt prøvekøyre BMW 520 sedan, BMW X1 og BMW 225 ladbar hybrid. Mitsubishi blir representert med modellane ASX og Outlander PHEV.

Bilhuset Førde kjem med Mercedes og Peugeot på utstillinga. Også Bilhuset Førde har siste tida hatt stor vekst. Forhandlaren stiller eit representativt utval av populære modellar frå begge merka, mellom anna den store Peugeot Partner Express med 8 sitteplassar og nye Peugeot 2008. Mercedes-modellane som du bør sjå nærare på er den nye E-klasse hybrid, E-klasse All Terrain, nye GLA og C350 hybrid.

Frydenbø Bilsenter kjem med eit representativt utval av Volvo’ar. På utstillingsområdet ved Førde stadion vil du mellom anna finne Volvo V90 CC, Volvo V90, Volvo XC90 og V60. Frydenbø Bilsenter vart også nyleg forhandlar av Nissan, og derfor er det heilt naturleg at elbilen Nissan Leaf, samt Nissan Qashqai slår følgje med resten denne dagen.